Behagelig temperatur i sommerhuset – også om vinteren

Leder du efter den helt rigtige energikilde til dit sommerhus eller helårsbolig, hvor du er sikret en behagelig temperatur hele året – uanset vejret?

Så er en varmepumpe en god investering og værd at undersøge – til dels, fordi den er billig i drift, men også at få installeret.

Det kræver en KMO-certificeret installatør at installere en varmepumpe korrekt – hos Torben Hedegaard ApS er vi KMO-certificeret.

Kontakt os på 📞 55 72 13 06, vi giver et uforpligtende tilbud på både montering og selve varmepumpen. Fordelen ved at bestille den hos os er, at vi rådgiver, leverer og monterer. Du er sikret den bedste varmepumpe, der passer til dine behov og bolig. Vi kører til Næstved, Vordingborg, Slagelse, Køge og Ringsted.

Hvordan kan Torben Hedegaard ApS hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valget af en luft til luft varmepumpe, som passer dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtig serviceeftersyn

Hvordan virker en varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe består af to dele, en udedel, der sidder uden for huset og en indedel, der er placeret inde i huset. Ved hjælp af køleteknologi trækker varmepumpen varme ud af luften udenfor og bruger denne varme indenfor i huset.

Så uanset om du ønsker 22 grader i frostgrader eller under hedebølger – en varmepumpe tilpasser luften/varmen, så indeklimaet er behageligt.

Det vil sige, at uanset årstiden og vejret udenfor, vil du altid kunne få den helt rigtige temperatur. Dette giver rigtig god mening i et sommerhus – da sommerhuset ofte står tomt i nogle uger, endda måneder. Langt de fleste varmepumper har mulighed for at køre i dvale på ca. 8 grader, så man slipper for frostskader.

Kontakt os på 📞 55 72 13 06 for et uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

graf over varmepumpe temperatur

Minimer “sommerhus-lugten”

Når du vælger at installere en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklimaet og nedsætter den indelukkede lugt som oftest følger med, når sommerhuset ikke har været i brug i en periode.

Du mindsker også risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft til luft varmepumper er integreret et pollenfilter, som sikrer at det er rent og allergivenligt luft, der kommer ind i huset.

Det er som man kender det i bilen, hvor der også er et pollenfilter installeret – dette bør skiftes årligt i varmepumpen og det kan man få udskiftet med en fast serviceaftale.

En anden fordel er, at det er med til at reducere CO₂-udslippet i Danmark. Luft til luft varmepumper leverer energien op til 5 gange igen.

hanstholm-sommerhus

Hvor meget støjer en luft til luft varmepumpe?

Vores kunder spørger ofte ind til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Det afhænger for det første af valget af model. Det generelle svar er dog, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine. Mange varmepumper har det man kalder for night-mode, hvor man kan sænke støjen under drift om natten uden at det går ud over effektiviteten.

kvinde med varmepumpe app

Varmepumper med WiFi

Nyere modeller kommer med WiFi i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere temperaturen, uden at man behøver at være i sommerhuset. Det er både, når man er på vej til sommerhuset eller forlader det.

Det er altid en god idé at få varmet huset op inden man ankommer, specielt hvis det har været i dvale henover vinteren.

De fleste varmepumper kan køre stabilt på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – så selv i de koldeste frostgrader, vil man kunne holde huset frostfrit.

Ring til os på 📞 55 72 13 06, hvis du vil høre mere om andre smarte funktioner.

 

For at være fuldstændig sikker på, at huset er varmet op på forhånd, anbefaler vi at man skruer op til stuetemperatur (21-22 grader) et døgn før man ankommer via app’en.

Om sommeren kan man til gengæld nedkøle sommerhuset inden man ankommer, så man kan komme frem til et nedkølet sommerhus – der anbefaler vi at man ændrer temperaturen et færre antal timer inden ankomst.

Husk en serviceaftale

Når du investerer i en luft til luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få serviceret varmepumpen årligt. Det er vigtigt, fordi varmepumpen skal vedligeholdes for at køre optimalt – det sikrer også at du sparer mest muligt. Du bør derfor tage det alvorligt at få anskaffet en serviceaftale og at den overholdes. Vi udfører service på varmepumper med fast aftale, ring til os på 📞 55 72 13 06.