Æstetisk flot løsning

En varmepumpe kan også installeres, så det ligefrem er pænt…

Nogle synes, det skæmmer huset, når man installerer varmepumpe. Andre mener, at det signalerer ”grøn tankegang” og vil ligefrem gerne have installationerne synlige. John Christensen i Karrebæksminde kan forstå begge synspunkter, men hælder nok mest til at få installationen så pænt udført som muligt.

– Det gør bestemt ikke noget, at installationen falder ind i en naturlighed helhed med huset, siger han. Blandt andet derfor har vi malet røret, så det passer med husets farver, hvidt på soklen og sort langs ydervæggen.

Indendørs er installationen fuldført med en diskret montering over et skab, og ledningerne er skjulte.

 

Nok ses, ikke høres…

Om varmepumpen har været penge værd, ved John Christensen ret beset ikke endnu, da han først lige har fået monteret den.

– Men vi regner bestemt med at spare et pænt beløb, siger han. Vi bruger for 6.000 kr. el om året, bl.a. på opvarmning, og det forbrug forventer vi at reducere drastisk. Investeringen har været på under 20.000 kr. og vil være tjent hjem i løbet af få år.

– Og så glæder vi os til den komfort, at vi ikke kommer ned til et uopvarmet sommerhus i det kolde måneder, men kan ”bestille” en opvarmning, inden vi ankommer, slutter han.